16.04.2020 | Croatia

Moderno, visoko učinkovito i potpuno virtualizirano desktop okruženje u OTP banci

U suradnji sa S&T VMware timom, OTP banka je poboljšala i proširila prijašnje virtualno deskop okruženje (VDI) te integrirala i poboljšala vSAN klaster temeljen na podsustavu All-Flash, koji ujedno predstavlja najveći projekt temeljen na vSAN tehnologiji u regiji.

OTP banka d.d. je četvrta banka po veličini na hrvatskom bankarskom tržištu, s ukupnom aktivom od 43 milijarde kuna. Preko 2.000 zaposlenika banke putem razgranate mreže od preko 120 poslovnica diljem cijele Hrvatske posluje s više od 500.000 klijenata u sektoru građanstva te u sektoru gospodarstva.
Bankarska industrija u cijelom svijetu pa tako i u Hrvatskoj, prolazi kroz digitalnu transformaciju i suočava se s velikom konkurentnošću.
Modernizacija platformi za bankarstvo, poboljšana sigurnost, inovativne digitalne usluge, besprijekorna korisnička iskustva samo su neki od izazova s kojima se susreće moderna banka u tržišnoj utakmici.

Kao odgovor na zahtjeve tržišta te kako bi povećala svoju konkurentnost, OTP banka je implementirala virtualizirano desktop okruženje (VDI) koje isporučuje iz vlastitog lokalnog podatkovnog centra. Rješenje omogućuje svakom korisniku neometan rad s bilo kojeg uređaja bez potrebe za fizičkim računalom.

Tehničko rješenje:

Uvođenjem vSAN tehnologije poboljšane su mogućnosti upravljanja sustavom na svim razinama od performansi , mobilnosti, pouzdanosti, fleksibilnosti do sigurnosti. Zbog dinamičnih potreba poslovanja banke, osigurana je visoka dostupnost, kontinuitet poslovanja te tolerancija na ispade dijelova sustava.
18 ESXi poslužitelja koriste lokalne diskove kako bi omogućili kreiranje visoko dostupnih, visoko skalabilnih i brzih diskovnih resursa uz znatno nižu cijenu nego što je to bio slučaj kod NAS i SAN implementacija.
Konvergirana arhitektura uz napredne značajke dijeljenja diskovnih resursa u All-flash konfiguraciji pruža brzo provizioniranje novih VDI strojeva za korisnike.
Skalabilnost ovog sustava ujedno drastično pojednostavljuje nabavku i instalaciju buduće opreme u svrhu proširenja postojećeg klastera.

OTP banka sad raspolaže VMware Horizon desktop okruženjem koje je:

• sigurnije
  • jednostavnije za korištenje i upravljanje
  • dostupno na zahtjev s različitih tipova krajnjih korisničkih uređaja
  • s nižim troškovima po radnoj površini od fizičkog stroja

Krajnji rezultat:

Velika dostupnost, povećana okretnost i snabdijevanje, poboljšano korisničko iskustvo i značajno niži troškovi.