15.05.2014 | Croatia

S&T na 6. poslovno-tehnološkoj konferenciji HP 360° - New Style of IT15. svibnja u Hypo centru Zagreb, HP je održao šestu poslovno-tehnološku konferenciju HP 360° - New Style of IT.
Konferencija je ugostila brojne domaće i strane HP stručnjake koji su govorili o HP-ovoj strategiji i tehnološki naprednim proizvodima i inovacijama. Sloganom konferencije "New stile of IT" HP prenosi svoju globalnu strategiju kao i viziju transformacije današnjeg poslovanja. Kroz brojna predavanja HP stručnjaka i HP partnera, predstavljena su najnovija rješenja i dan je pregled trendova i smjerova u kojima će se IT industrija kretati narednih godina.

S&T je ove godine podržao konferenciju kao partner te kroz predavanja svojih stručnjaka.

Naši stručnjaci su održali predavanja vezano na trendove, iskustva i slučajeve iz prakse:


Automatizacija, upravljanje i ubrzanje poslovnih procesa i IT resursa

Predavači:


Damir Pavušin i Mario Viljac

Sažetak:


Tržište i način poslovanja iziskuje od poslovnih subjekata pomak od upravljanja pojedinim uređajima ka zahtjevnijoj isporuci kompleksnih poslovnih usluga. Te usluge obično uključuju niz infrastrukturnih elemenata kojima upravljaju različiti timovi i sustavi. Kako bi bili u mogućnosti brzo odgovoriti na zahtjeve tržišta, poslovne jedinice zahtijevaju veću fleksibilnost, pokretljivost i dostupnost, što od IT-ja traži brže i efikasnije upravljanje promjenama te udovoljavanje brojnim regulativama sukladnosti cijele IT infrastrukture.
Kroz prezentaciju su prikazana rješenja koja omogućuju centralizirano i pojednostavljeno upravljanje IT infrastrukturom, podržavaju poslovne procese i smanjuju troškove kao i izgradnju, uvođenje i održavanje cloud okruženja i rješenja. Drugi dio prezentacije je prikazao primjenu posebno prilagođenih rješenja u praksi.