30.03.2017 | Croatia

S&T Hrvatska je potpisala partnerski ugovor s britanskom tvrtkom Darktrace čime je proširila svoju ponudu sigurnosnih rješenja.

Darktrace je vodeći proizvođač rješenja za Cyber Security temeljen na algoritmima strojnog učenja („machine learning“). Rješenje korištenjem algoritama potpomognutih umjetnom inteligencijom samostalno otkriva i izvodi aktivnosti protiv prijetnji informatičkoj sigurnosti unutar računalnih mreža – fizičkih, virtualiziranih, uključujući IoT mreže i sustave za nadzor industrijskih procesa (SCADA).

U današnje vrijeme kad je informacija najvažnija valuta, a hakeri sve kreativniji i napredniji u pronalaženju načina za zaobilaženje tradicionalnih zaštita (vatrozid, antivirus, spam, intrusion prevention …) potrebna je i dodatna zaštita od opasnosti koje dolaze iznutra. Tradicionalna rješenja su temeljena na pravilima, tj. pravila se kreiraju na temelju postavki o modelu ponašanja i izvođenja zlonamjernih radnji, ali ta pravila nisu u mogućnosti modelirati svako zlonamjernu aktivnost. Darktrace je, kao nadogradnju postojećim sigurnosnim rješenjima, razvio rješenje temeljeno na učećim algoritmima koji prepoznaju normalno, uobičajeno ponašanje korisnika i uređaja u korporativnoj mreži („AI learning, „System Training) te prepoznaje neubičajene aktivnosti i alarmira u slučaju malicioznog ponašanja.

S novom tehnologijom koju donosi Darktrace, S&T je u mogućnosti ponuditi tržištu dodatni aspekt zaštite organizacije, upravo ono što tvrtkama danas treba kako bi se osjećale sigurno od ciljanih napada i krađe podataka.

www.darktrace.com