Implementacija SAP S/4 HANA rješenja
U uvjetima digitalne ekonomije, važnost transformacije poslovanja jedan je od ključnih faktora konkurentnosti i rasta kompanija. Digitalne tehnologije (Cloud computing, Mobile, Big Data, Social Networks i Internet of Things) koje su pokretači digitalne transformacije, već su izazvale brojne promjene na svjetskoj gospodarskoj sceni, a u bliskoj budućnosti postati će nužan element u procesu promjena i kreiranja novih poslovnih strategija uspješnog pozicioniranja na tržištu. Stoga je imperativ kompanija profilirati održive mehanizme svladavanja kompleksnosti poslovnih procesa, budući će digitalne tehnologije istisnuti stare načine poslovanja.
U okviru poslovnih rješenja, SAP je, svojim novodizajniranim S/4 HANA rješenjem, omogućio uspješno svladavanje kompleksnosti poslovanja i prilagođavanja novim tržišnim zahtjevima.

SAP S/4 HANA je nova generacija ERP rješenja koji podržava odvijanje mnogobrojnih operativnih procesa poduzeća u svim poslovnim područjima.
Implementacija integriranog SAP S/4 HANA sustava omogućiti će tvrtkama kvalitetnije i učinkovitije poslovanje, te utjecati na postizanje konkurentske prednosti na tržištu.

Implementacija rješenja donosi niz prednosti:

  • sustav u stvarnom vremenu,
  • sveobuhvatan nadzor i upravljanje resursima u kompaniji,
  • optimizacija poslovnih procesa,
  • fleksibilnost u korištenju pojedinih funkcionalnosti,
  • mogućnost povezivanja sa rješenjima trećih strana, itd.


Za implementaciju SAP rješenja sukladno stvarnim poslovnim potrebama tvrtke i stupnju unapređenja poslovanja, zadužen je tim od 30 visokoobrazovanih stručnjaka, od čega je 28 konzultanata. Većina konzultanata je certificirana, nekolicina i za više modula, sa prosječnim desetogodišnjim iskustvom u radu sa SAP sustavom.

Ekspertiza SAP konzultanata obuhvaća područja financijskog računovodstva, kontrolinga, upravljanja investicijama, upravljanja materijalima i upravljanja skladištem, prodaje i distribucije, planiranja proizvodnje i održavanja pogona, upravljanja kvalitetom, projektnog sustava, upravljanja ljudskim resursima, programiranja i administracije SAP ERP i S/4 HANA sustava, te područja upravljanja odnosima s kupcima, te poslovne inteligencije i izvještavanja.

Znanje i vještine SAP konzultanata usavršene su kroz kontinuiranu edukaciju te različite certifikacijske i ine tečajeve.